The Club

Wordt ondergedompeld in de ultieme mocktail experience.

HIBISCUS SPICE

Wil je eens iets anders dan een non-alcoholische gin tonic? Wil je iets meer dan een virgin mojito? Ga aan de slag met dit origineel recept en probeer onze Hibiscus Spice uit! Verbaas jezelf en je gasten met deze smaakbom van verse kruiden en unieke smaken. Ontdek hoe je deze Hibiscus Spice mocktail maakt met de meest verrassende ingrediënten.

WHAT DO YOU NEED? (Ingrediënten voor 4 mocktails) 
- 600 ml water
- 20 blaadjes verse dragon
- 3 eetlepels hibiscus thee
- 100 ml esdoornsiroop
- 1/4 theelepel zout
- 4 limoenen
- 10 pimentbessen
- 3 kardemom peulen
- 10 jeneverbessen   
- 8 grote ijsblokken
- 4 eiwitten (optioneel) 

VOORBEREIDING
1. Meng de hibiscus met 450 ml heet water (80°). Laat dit 10 minuutjes trekken. 
2. Breng 150 ml water aan de kook. 
3. Kneus de kardemom, jeneverbessen en pimentbessen met een vijzel. 
4. Voeg dit samen met esdoornsiroop en zout toe aan het kokend water. Laat dit 10 minuten infuseren op een zacht vuurtje. 

HOW TO SERVE?
1. Doe 5 dragonblaadjes en het sap van 1 limoen in een cocktailshaker (of confituurpot) en plet dit met een cocktail mudler (of achterkant van een houten lepel). 
2. Voeg 2 grote ijsblokken, 15 cl van de hiibiscusthee en 7 cl van de kruideninfusie toe aan de cocktail shaker. 
3. Wil je jouw mocktail afwerken met een schuimlaag? Voeg dan het eiwit van 1 ei toe aan de shaker. 
4. Shake, shake, shake. Shake your booty :-)
5. Serveer in jouw favoriete mocktail glas met ijsblokjes en werk af met een limoenkrul.

Hoewel piment in de meeste supermarkten te vinden is, behoort het niet bepaald tot de standaard uitrusting in onze kruidenkast. Het boeiende aan deze smaak is dat het doet denken aan een combinatie van nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en peper. De rijke smaken zijn afkomstig van slechts 1 enkele bes. 
Bij jeneverbessen denk je meteen aan sterke drank. Toch worden ze niet alleen in jenever of gin gebruikt, ook in mocktails kan je deze bessen gebruiken om een kruidige touch te geven aan jouw drankje. 
Hibiscus thee is afkomstig van de prachtige rode bloemen die in het middellandse zeegebied de show stelen. Van deze gedroogde bloemenkan je heerlijke thee zetten die qua smaak te vergelijken is met kersen en cranberrysap. Een zure kruidachtige smaak en een dieprode kleur is kenmerkend voor kwalitatieve hibiscus thee. 
Het unieke kruid dragon verrast je in deze mocktail. Dragon heeft een peperachtige, bittere smaak en lichte toets van anijs.