ONS VERHAAL

ONZE MISSIE? READY-TO-SERVE MOCKTAILS: VAN BIJ JE THUIS TOT IN HET STERRENRESTAURANT
 

Voor wie niet onmiddellijk een shot alcohol in z’n drankje hoeft, is er The Mocktail Club. Marie ontdekte op haar achttiende dat ze intolerant was voor alcohol. Wat ze eerst als een klein drama beschouwde, zette ze al snel om iets positiefs. In 2015 startte ze een blog waarop ze recepten en inspiratie deelde. In 2017 bottelde ze de eerste fles. Een jaar later werd Marie verkozen tot meest beloftevolle onderneemster van Oost-Vlaanderen. In 2019 kwam zus Kaat mee in de zaak. Anno 2020 mixen, shaken en mengen de jonge vrouwen meer dan 3000 liter aan mocktails per maand.

De mocktails worden bereid met verse vruchten en kruiden in hun eigen atelier. Het bottelen, pasteuriseren en verpakken gebeurt in een sociale werkplaats. De creaties vind je terug op de kaart van verschillende (sterren)restaurants, bars en conceptstores. En ook op de webshop van The Mocktail Club vind je ready to serve mocktails, acht verschillende smaken in flessen van 1 liter (goed voor 5 servings) en bijhorende garnituren. Eén voor één premium, alcoholvrije aperitieven met oog voor kwaliteit en uitsluitend natuurlijke ingrediënten en ongeraffineerde suikers. Kleur & smaakstoffen en gekke E- nummers vind je in hun producten niet terug

Marie Claessens: “Er bestaan verrassend weinig goede alternatieven voor alcoholische drankjes. Wie geen alcohol drinkt, eindigt al snel met frisdrank of een glaasje fruitsap in de handen, en da’s zo jammer. De vraag naar alcoholvrije, suikerarme alternatieven neemt trouwens enorm toe. Meer dan ooit zijn mensen bewust bezig met hun gezondheid. En daar spelen we op in door hen kwalitatieve, alcoholvrije, gezonde aperitieven aan te bieden. Dat doen we aan zowel particulieren als horeca.”
 

Of het nu gaat over initiatieven als Sober October en Dry January of goede voornemens voor het nieuwe jaar: steeds vaker kiezen mensen ervoor om alcohol (een tijdje) aan de kant te laten. Marie ontwikkelde trouwens vier jaar op rij het recept voor de officiële mocktail voor Tournée Minérale, het Belgische initiatief om in februari een hele maand geen alcohol te drinken.
 

Kaat Claessens: “We willen ons niet voordoen als moraalridders en alcohol volledig bannen uit het leven van mensen, maar we willen wel promoten om er bewuster mee om te gaan. Het leuke is dat wij een premium alternatief aanbieden zodat je kan afwisselen en waarbij je niet het gevoel hebt dat je iets mist. Onze mocktails zijn ready to serve en je dus heel snel een lekker en niet-mierzoet drankje voor je neus.”

 NOVember 2015

START BLOG met recepten

AUGUSTUS 2017

EERSTE GEBOTTELDE FLES 

MAART 2018

LANCERING WEBSHOP

MAART 2019

CO founder KAAT 

NOVEMBER 2019

TMc wordt een vennootschap

JANUARI 2021

MEER DAN 100 verKOOPPUNten

 APRIL 2016

officieel STUDENT ONDERNEMER

SEPTember 2018

LANCERING MOCKTAIL BAR

SEPTember 2017

voltijds aan de slag voor TMC

SEPTember 2019

REBRANDING LOGO EN FLES

OKTOBER 2020

Eerste teamlid

THE BEST IS YET TO COME

THE best is yet to come

The Mocktail Club

Kruibekestraat 130

9150 Bazel 

hello@themocktailclub.com

BE0736 878 415

  • Facebook The Mocktail Club

© All rights reserved - The Mocktail Club