EEN MOCKTAIL VOOR ELK GERECHT

Eerlijk is eerlijk - als het om alcoholvrije opties gaat, missen we soms echt die gezellige sfeer en uitstraling die vaak met alcohol wordt geassocieerd. Meestal vinden we wel een leuk alcoholvrij aperitief, maar zodra we verdergaan met de andere gangen van het menu, lijkt het aanbod aan geschikte drankjes plots te verdwijnen. En ja, we eindigen dan vaak maar bij frisdrank of water. Niet echt de culinaire beleving waar je op hoopt als je uit eten gaat toch?  

Gelukkig biedt The Mocktail Club hier een geweldige oplossing! Onze mocktails zijn met veel zorg samengesteld, zodat je ze perfect kunt combineren met elke gang van het menu. Vergelijk het maar met aangepaste wijnen! Of je nu uit eten gaat of gezellig thuis mensen ontvangt, onze mocktails voegen een heerlijke dimensie toe aan jouw menu.

Dus, laten we de gezelligheid herontdekken, zonder alcohol! Hier zijn onze foodpairing tips: 

N°1 Basil & Elderflower: 
Perfect bij salades, lichte gerechten en desserts

Deze mocktail op basis van limoen, basilicum en vlierbloesem is de perfecte balans tussen zoet en zuur. Heerlijk bij salades, lichte gerechten en desserts.

SHOP N°1 BASIL & ELDERFLOWER


N°2 Apple & Thyme: 
Perfect bij gevogelte en witte vis

Sappig appelsap van Belgische laagstam bomen zorgt voor een volle smaak. Terwijl tijm en gember de mocktail een kruidige kick geven die perfect past bij gevogelte en witte vis.

SHOP N°2 APPLE & THYME

N°3 Beetroot & Ginger: 
Perfect bij rauwe vis en rood vlees

De combinatie van aardse bietensmaak met een vleugje pittige gember maakt deze mocktail een perfecte keuze voor rauwe vis en rood vleesgerechten.

SHOP N°3 BEETROOT & GINGER

N°4 Green tea & Orange blossom: 
Perfect bij gerechten uit het Midden-Oosten, gevogelte en desserts

Groene thee gecombineerd met oranjebloesem creëert een mocktail die uitstekend samengaat met gerechten uit het Midden-Oosten, gevogelte en desserts. De lichte bloemige aroma's passen perfect bij deze gerechten en zorgen voor een verfrissende smaak.

SHOP N°4 GREEN TEA & ORANGE BLOSSOM

N°5 Grapefruit & Vanilla: 
Perfect bij witte vis en schaaldieren

De mocktail met grapefruit en vanille biedt een evenwichtige mix van citrusachtige tonen en romige vanille. Het is een geweldige aanvulling op witte vis en schaaldiergerechten en versterkt de zeevruchtenaroma's.  

SHOP N°5 GRAPEFRUIT & VANILLA

N°7 Lemongrass & Chili: 
Parfait pour les plats asiatiques et les poissons

Deze mocktail heeft de frisheid van citroengras gecombineerd met een vleugje pittige chili. Het past perfect bij Aziatische gerechten en visgerechten, waar het een verrassende en heerlijke smaakervaring biedt. Tip: mag hij wat pikanter? Voeg wat verse jalapenoschijfjes toe!

SHOP N°7 LEMONGRASS & CHILI

N°8 Rhubarb & Fennel: 
Perfect bij zeevruchten, zilte gerechten en desserts

Met de unieke smaak van rabarber en venkel is deze mocktail een uitstekende keuze voor zeevruchten, zilte gerechten en desserts. Het voegt een interessante dimensie toe aan je gerecht! 

SHOP N°8 RHUBARB & FENNEL


N°9 Summer Berry & Chamomile
Perfect bij kazen en desserts 

Ontdek de perfecte balans tussen zoet en zuur met N°9 Summer berry & Chamomile. Proef subtiele bloemige tonen van kamille en een verrassende twist van dragon. De combinatie van smaken maakt deze mocktail een perfecte match voor een kaasplankje of een dessert.

SHOP N°9 SUMMER BERRY & CHAMOMILE

Natuurlijk kan je ook vrij experimenteren met verschillende smaken! Inspiratie vind je hier: Timon en Hendrik van Carcasse en Dierendonck, en Thijs van Catering Cachette hebben voor elke mocktail al een heerlijk gerecht bedacht. Dus als je nog twijfelt of een mocktail wel bij een hoofdgerecht of dessert past, zullen zij je moeiteloos overtuigen!

RECEPTEN

Cheers!