Ons verhaal

THE SISTERS

Het kloppend hart van The Mocktail Club, dat zijn de zussen Marie en Kaat Claessens. Het verhaal start bij Marie. Toen ze op haar achttiende ontdekte dat ze intolerant was voor alcohol, beschouwde Marie dat eerst als een klein drama. Maar al snel zette ze dat om in iets positiefs. In 2015 startte ze een blog waarop ze recepten en inspiratie voor originele mocktails deelde. In 2017 bottelde ze al haar eerste fles. Amper een jaar later werd Marie verkozen tot meest beloftevolle onderneemster van Oost-Vlaanderen. Sinds 2019 zet zus Kaat mee de schouders onder de zaak. Samen mixen en shaken ze met veel goesting en passie, van de eerste tot de laatste druppel.

Marie Claessens: “Dat ik zelf geen alcohol mag drinken, motiveert me des te meer in onze zoektocht naar originele en vooral erg lekkere combinaties. Er bestaan eigenlijk maar weinig goede alternatieven voor alcoholische drankjes. Wie geen alcohol drinkt, eindigt al snel met frisdrank of een glaasje fruitsap in de handen, en da’s zo jammer. Tezelfdertijd merken we dat de vraag naar alcoholvrije, suikerarme alternatieven sterk toeneemt. Meer dan ooit zijn mensen bewust bezig met hun gezondheid. En daar spelen we graag op in door kwalitatieve, alcoholvrije, gezonde mocktails aan te bieden, zowel aan particulieren als aan de horeca.”Intussen vind je The Mocktail Club terug op de kaart van verschillende (sterren)restaurants, delicatesse zaken, conceptstores en supermarkten. De verschillende ready-to-serve mocktails zijn ook verkrijgbaar via de webshop van The Mocktail Club. Je kan ze kopen in flessen van 1 liter (goed voor 6 servings), met of zonder bijhorende botanicals.    

We zijn geen moraalridders die alcohol volledig uit het leven van mensen willen bannen, maar we willen je wel doen beseffen dat je er bewuster mee kan omgaan.  Met ons premium alternatief kan je afwisselen zonder het gevoel dat je iets mist. Onze mocktails zijn ready-to-serve, zodat je in geen tijd je lippen aan een lekker en niét-mierzoet drankje kan zetten

Kaat Claessens • Co-founder The Mocktail Club

Kaat en Marie Claessens

Als het op kwaliteit aankomt, doen Marie en Kaat geen enkele toegeving. “We willen voor al onze klanten alleen maar het beste van het beste. Zowel voor de mensen die thuis van onze mocktails willen genieten als in een sterrenrestaurant. Daarom werken we enkel met verfijnde, natuurlijke ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit.”

De mocktails worden allemaal bereid met verse vruchten, kruiden, specerijen en ongeraffineerde suikers. Hun eigen atelier is the place where the magic happens. Het resultaat: steeds nieuwe, unieke en verfrissende smaakcombinaties.

“Momenteel hebben we acht verschillende smaken. Eén voor één overheerlijke, alcoholvrije cocktails zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen of bewaarmiddelen. Bovendien bevatten onze 100% natuurlijke mocktails ook weinig calorieën. Ze zijn zelfs helemaal vegan.” 

Join the club & discover the open vacancies